Det är fredag idag!


Och två lediga dagar ligger framför. Härligt!
Idag blir det lite blandade dekorationer i tipsstugan. En dukning /dekoration och en ljusdekoration.



I vårt glasfat på fot med glaskupa över har vi lagt PYNT fågelbo. Av en gammal boksida har vi gjort en etikett som vi skrivit namn på som ett placeringskort och vi har dessutom dekorerat med vaktelägg, en gammal bok och björkris.

Gamla böcker är för övrigt väldigt bra att ha till mycket när det gäller pyssel. De är snygga att bara ha liggande som dekoration, bra att använda till exempelvis etiketter, underlägg, inslagningar av olika slag, underlag till ny konst, klipp och klistramaterial... listan kan göras lång och det är bara att testa sig fram.



Här har vi FYRKANT fat/fågelbad av polystone. Fåglarna badar ju kanske inte så mycket ännu så vi har valt att använda FYRKANT som ljusfat för tillfället. Med lite konstgjort björkris, blockljus och GLAD PÅSK på pinne har vi här svängt ihop en enkel ljusdekoration, gjord i ett nafs.

Polystone är ett material som ser ut ungefär som betong men som inte väger en bråkdel av vad betong gör. Det är en blandning av krossad sten och polymer (plast) som gör det lätt att formgjuta fina produkter med "betongkänsla" som är lättare att hantera än äkta betong.

Så... nu vet ni det också om ni inte hade koll på det innan. :-)
Och efter att ha tagit in all denna massiva kunskap ;-) kan det väl passa att ta helg. Jag önskar er en riktigt trevlig sådan! Njut av våren!

/Evelina

Inuti IGOR


IGOR är en riktig trotjänare på Village som har hängt med i många år nu men som fortfarande är lika populär.
Egentligen är det en hänglykta men här har vi lekt lite och fyllt den med annat än just ljus.


Foto: Evelina Ahlgren

Vill man ha en jordnära påsk med lugna och lite dova färger som brunt, beige, grått och vitt så passar den här första dekorationen ypperligt. Vi har tagit PYNT fågelbo som redan är färdigpyntat med ägg och fjädrar och lagt det i IGOR 14 cm. Att sedan hänga upp det tillsammans med några andra IGOR som man har värmeljus i blir jättefint. Varför inte blanda lite olika storlekar?! IGOR finns i storlekarna  9, 12 och 14 cm.

På bild nummer två så har vi med hjälp av en yttepytteremsa tejp satt fast BIRDS mini träfågel inuti IGOR 12 cm. Till en mer färgglad påsk är det här ett perfekt pynt. Ganska så diskret men ger ändå en liten färgklick. BIRDS finns i gult, grönt, rosa och grått och mixar och matchar man dem så blir det superfint. Naturligtvis är det även här fint att blanda med IGOR som man har värmeljus i.

När man väl börjat fundera så kommer man på alla möjliga saker som passar bra att visa upp inuti en IGOR. Det blir som ett litet minitittskåp. Säkert har ni massor med fina grejer hemma som är lämpliga att använda, det är bara att testa sig fram.

Pynta nu på så hörs vi senare i veckan!
/Evelina


Pynta med grönt


Vilket fantastiskt vårväder vi har haft här i helgen. Solen har strålat och det har varit varmt och skönt, ja nästan sommarvarmt faktiskt... i alla fall när man suttit i lä på altanen. Lite påskpyntat har det också blivit även om det mest handlar om blommor, kvistar och ljus för min del.

Idag ska ni få två "gröna" pynttips. Påsken måste ju inte alltid vara gul. Grönt är ju skönt som det så fint heter, så det passar väl utmärkt som påskfärg . :-)


Foto: Evelina Ahlgren

Här är PYNTA lykta igen (väldigt användbar :-)) Nu ligger det björkris och vaktelägg i som dekoration. Här har vi använt oss av en konstgjord björkkvist men en riktig går förstås lika bra. På bordet har vi grön RIS löpare som fint matchar de gröna små björkbladen och det gröna blockljuset.

I BLÅSA vas har vi ställt en gren som vi dekorerat med BIRDS, små fåglar av trä. Hur söta som helst!
den mindre varianten av BLÅSA och ett blockljus på VALLMO fat kompletterar fint. För extra vårkänsla häll lite vatten i vasen, så blir det snart fina små blad på grenen också.

På onsdag pyntar vi i IGOR. Den går också bra att använda till annat än ljus nämligen. Välkommen att titta in då.

/Evelina

Svart och vitt


Mycket av påskens textil och pynt går ju i våriga färger som gult och grönt men om man känner sig mer dragen åt det mindre färgstarka hållet så behöver man inte misströsta. Det går alldeles utmärkt att få det påskfint även om man vill hålla sig till en enklare, mer grafisk stil, med svart och vitt som bas.


Foto: Evelina Ahlgren

I vår fina PYNTA lykta så har vi lagt svart/vita porslinsägg och sedan ställt ett svart blockljus med dymoremsa på topppen. Superenkelt men jättesnyggt. Denna kombinationen blev jag själv så förtjust i att den genast resulterade i en beställning på ovan nämnda produkter. Det kommer att bli finfint på mitt påskbord.

PYNTA lykta går faktiskt jättebra att använda som vas också. Ta bara bort ovandelen så fungerar den utmärkt till vårbuketten. 2 i 1, det gillar vi! Det blir ju dubbelt så mycket för pengarna. :-)



I DECOR planteringslåda har vi bredvid två blockljus placerat några porslinsägg som en enkel men effektfull dekoration. Väldigt okomplicerat och snabbt fixat på... vad ska vi tippa, under en minut kanske.

Som synes under denna veckan och förra (det har blivit några inlägg med porslinsägg nu...) kan man med samma produkt skapa väldigt olika uttryck beroende på hur och med vad man väljer att kombinera den, och det är ju kul. Vissa gillar mycket pynt och dekorationer medan andra vill ha det mer sparsmakat och inget är ju mer rätt än det andra. Det viktiga är ju att man själv känner sig nöjd med vad man åstadkommit. Eller hur?!

Trevlig helg!
/Evelina

Härligt gult


Visst blir man glad av gult!? Det piggar upp den tristaste dag och ger lite solsken i hemmet även om himlen är tung och grå. Något annat som är uppiggande är vår textilserie HAPPY multi som ni här nedan kan se som löpare på bilden till vänster. En riktig vitamininjektion av härligt glada färger. Perfekt till påsk!


Foto: Evelina Ahlgren

Här har vi åter igen använt oss av våra porslinsägg i en dukning. Denna gång tillsammans med RETRO glasunderlägg i halm och VIRKA ljuslykta som finns i fyra härliga färger. På ljuslyktorna har vi fäst GLAD PÅSK hängen i plåt. Enkelt men effektfullt på den färgsprakade löparen.

På bilden till höger har vi skapat små "blommor" av LOVE filtunderlägg i gult och BLOM miniskål i grönt med några matchande godisbitar i. Piggt och glatt... och gott. :-) En kul dukningsidé till kalaset som passar perfekt till en riktigt maffig bukett med fina gula påskliljor.

/Evelina

Ägg, ägg mera ägg...


... ät så får du skägg. Så lyder en känd eller kanske mindre känd barnsång av Gullan Bornemark som väldigt lätt fastnar på hjärnan när man väl börjat sjunga den. (Ni kan ju gissa vem den har fastnat hos... ;-))

Nu ska vi ju inte ge er skägg och inte rekommenderar vi att ni äter våra dekorationsägg heller, men däremot ska ni denna veckan få några snygga dekorationstips där vi har använt våra porslinsägg som vi har erbjudande på denna vecka.



Först ut är de rosa/vita äggen som vi lagt i BOLL lykta/korg tillsammans med ett blockljus. På blockljuset
har vi satt en liten dymoremsa där vi skrivit Glad Påsk. Supersimpelt tips men väldigt dekorativt. Vill man
addera lite extra känsla till det hela så passar BUBBEL minivas väldigt bra in i sammanhanget. Några små snödroppar eller andra vårblommor i vasen blir pricken över i.

I ännu en trådkorg, denna gången LOVE har vi lagt gula porslinsägg som dekoration till ett enkelt vitt blockljus. På gula RIS löpare gör de sig väldigt bra.

Krångligare än såhär behöver det alltså inte vara att få till en snygg ljus-/bordsdekoration.
Fortsätt håll utkik i veckan för det kommer snart mera...

Erbjudande vecka 12




Tiden går fort, nu är det bara tre veckor kvar till påsk och hög tid
att tänka på påskdekorationerna. Denna vecka har vi därför ett
finfint erbjudande på våra snygga porslinsägg.

De finns i fem olika färger och två olika storlekar och kostar
nu endast 15 resp. 20 kr styck (ord. pris 39 resp. 49 kr/st.)

Välkommen till Village!

Ps: Titta även in i bloggen senare under veckan för förslag på hur du kan
använda dessa ägg till fina bords- och ljusdekorationer.

Två varianter av påskliljor


Nu har vi kört med pärlhyacinter hela veckan så då kan det väl vara dags att byta blomma. :-)
I dag blir det därför minipåskliljor, eller tête-a-tête som de också så tjusigt kallas.



Här har vi helt enkelt använt först vår allra största mugg TE/SOPPA mugg som kruka på första bilden och dekorerat med en GLAD PÅSK blomsterpinne. Lite sisaltrassel eller björkris vore också snyggt att "trassla runt" nere vid lökarna. (Märks det att jag har en hang up på björkris eller?! ;-))

På bild nummer två har vi satt ner påskliljorna i  HÖNA äggkorg av filt. Den går fint att använda som ytterkruka men man får ju så klart tänka på att ställa själva blomkrukan inuti i en plastpåse av något slag så det inte rinner rakt igenom ut på bordet om man skulle få för sig att vattna lite. Då kan det ju bli mindre kul...

Nästa vecka tipsar vi om snygga dekorationer som man kan göra med våra keramikägg som finns i alla möjliga färger. Missa inte det.

Trevlig helg!
/Evelina

Mer plantering


Idag tipsar vi om plantering i ägg. Ja inte i hönsägg (även om det faktiskt är väldigt gulligt att tvätta ur ett äggskal, plantera en liten liten blomma eller stickling i och sätta det hela i en söt äggkopp) utan här pratar vi om lite mer robusta glas- och porslinsägg. Påskäggen går ju nämligen inte bara bra att ha godis i, de är även utmärkta till fina påskplanteringar.



Enkelt är det ju också. Det är bara att leta upp ett lämpligt ägg (här har vi använt ÄGG burk och ÖPPNA glasägg) och en lämplig blomma, plantera och sedan dekorera med vad du tycker blir fint.

Små ägg, typ vaktelägg eller godisägg passar bra som dekoration. Sisaltrassel som man kan köpa i blomsteraffären i flera olika färger kan också bli jättefint. Eller varför inte papperssnöre eller några söta små fjädrar. Variationerna är i det närmaste oändliga, bara man har lite fantasi.

Glöm bara inte att ibland är faktiskt det enkla det vackraste och dekorerar man FÖR mycket så kanske man till slut inte "ser skogen för alla träd." :-) Man vill ju gärna att de fina vårblommorna ska få spela huvudrollen.

/Evelina

Plantera till Påsk


13 mars, vårvärme och bara fyra veckor kvar till påsk. Vart tar tiden vägen? Det går fort fort, men visst är det helt underbart med kvittrande fåglar, vårblommor och allt ljusare kvällar.

I dag tänkte vi smyga igång med lite påskinspiration här på Villagebloggen. Ända fram till påsk planerar vi att bjuda på planterings-, pynt- och dukningstips flera gånger i veckan och vi hoppas att det ska kunna ge er inspiration och nya idéer till "påskpysslandet".

Denna vecka blir det enkla planteringtips för vårblommorna inomhus. Vi ska visa lite nya och udda planteringskärl som kanske kan ge idéer till att titta sig omkring en gång extra i butiken och hemma innan du köper eller plockar fram den gamla vanliga krukan. Det finns ju faktiskt mycket annat än just krukor som man kan plantera i.


Foto: Evelina Ahlgren

Här har vi först planterat pärlhyacinter i DROPPE hänglykta. Lyktan är fin både att ställa på bordet och att hänga upp, kanske i fönstret. Dekorerat har vi gjort med några små VAKTELÄGG och lite björkris. Vill du inte ha arrangemanget stående på bordet är det ju fint att sno ihop ett litet björknäste som kan ligga runt pärlyacinterna inne i lyktan. Tillsammans med vakteläggen skapar det känslan av ett litet fågelbo.

På andra bilden har vi använt pärlhyacint, miniugnsformen FEST, några KERAMIKÄGG och lite björkris till vår enkla plantering. FEST miniugnsform är bara ca 16x12 cm stor så dukar man långbord kan det vara fint att göra flera arrangemang och ställa i rad mitt på bordet. Tycker du inte att blått känns så påskigt så hittar du formen även i gult och grönt.

Välkomna att titta in i morgon igen för ännu fler tips!
/Evelina

Före och efter


Satt här och rensade lite bland bilderna i datorn då jag dök på en bortglömd mapp som innehöll lite roligheter.
Inga mästerverk till bilder på något vis, snarare lite mörka, brusiga och hastigt avknäppta. Men det roliga är att det är bilder som togs när vi höll på att fota detta års vår- och sommarkatalog. Förebilder helt enkelt.
Och nu med katalogen i hand har jag ju efterbilderna också, så då tänkte jag att det kunde vara lite roligt att jämföra.

Här kommer alltså några osminkade före- och några tillpiffade efterbilder. Håll till godo.


FÖRE                                                                            EFTER

HILDA grön fotade vi vid Apelvikens strand i Varberg en torsdag i november förra året. Fint väder hade vi förvisso och till vår STORA glädje eftersom det dagen innan var ett riktigt eländigt novemberrusk som hade varit fullständigt omöjligt att få till några sommarbilder i. Men iskallt var det minsann och sommarkänslorna var ganska långt borta. :-)



FÖRE                                                                            EFTER

LOVE grön fotades hemma hos Theresia, vår stylist och visual merchandiser. Hon fick ett alldeles nypiffat kök dagen till ära, men härligheten varade tyvärr inte allt för länge. Raskt fotades det och raskt plockades allt ihop och bars iväg. Kvar var bara röran vi lämnade efter oss...



FÖRE                                                                            EFTER

Här ska vi strax fota SLINGRA grön. Vi hade ett fasligt sjå att få gungsoffan att hänga kvar i taket och inte rasa ner när vi började lasta på den kuddar och ljuslyktor. Vad man inte ser på bilden är nämligen att det är åtskilliga meter till taket och inte allt för lätt att ordna en bra upphängningsanordning för den ganska tunga soffan. Två eller tre gånger tror jag den rasade och en ljuslykta gick i kras innan vi fick ordning på härligheten. Roligt att tänka på så här i efterhand, men ganska så svettigt när vi stod där och slet.



FÖRE                                                                            EFTER

Den ljuva bilden av SLINGRA rosa var inte fullt lika ljuv innan miljön var färdigstylad. Men även en blårandig gammal sängbotten går att göra något vackert av och med ett fluffigt duntäcke och massor av kuddar lyckade vi få till en säng så skön att minst två personer somnade i den under de två veckor den stod uppställd i vårt showroom. Det måste man väl ändå räkna som ett ganska gott betyg.

Alla efterbilder fotade av fotograf Jenny Blad.

/Evelina

Nu får det rosa ta plats


Från grönt och vårkrispigt till rosa och romantiskt. Nu är det dags för ombyte i Village skyltfönster och textilierna SLINGRA rosa och POPPY rosa står på tur att få ta plats.



SLINGRA ROSA ger ett milt och romantiskt intryck men kan gärna kombineras med lite mörkare toner för att göra känslan mer rustik och mindre gullig. Vitt trä och glas, både klarglas och färgade varianter, passar fint  till stilen. SLINGRA serien finns både som metervara, gardin, löpare och kuddfodral.



POPPY rosa ger ett lite tuffare intryck än SLINGRA men är fortfarande lugn och skön i sin färgskala. Vill man behålla det lugna och lite dämpade uttrycket så passar det bra att kombinera den med vita och ljust färgade produkter. Vill man däremot få lite mer attityd i stilen så kan man välja svart som komplementfärg.

Det är roligt att man genom en såpass liten förändring som att välja svart som komplementfärg i stället för vitt  kan få till två helt olika uttryck med samma textil. Testa så får ni se, det gör verkligen skillnad.

POPPY rosa finns som gardin, löpare och kuddfodral.

Foto: Jenny Blad

Ännu mer fåglar


Här kommer ännu lite mer fåglar i form av ett enkelt litet pyssel, lagom till helgen.

Vi har tagit plåtfåglarna PIPPI som finns i fem olika fäger och helt sonika knutit fast dem på en lagom lång bit med snöre och VIPS så har vi oss en väldigt söt och vårig fågelgirlang.



Girlanger är ju för tillfället väldigt populära och finns i alla möjliga varianter, färger och storlekar. Mest poppis är kanske vimpelgirlanger men här får ni alltså ett alternativ om ni vill vara lite egna. :-)

Endast två ingredienser behövs ju också till detta pysslel, plåtfåglar och snöre, så det är lätt som en plätt och tar inte många minuter att knåpa ihop. Varför inte ge det ett försök?!

Trevlig helg!
/Evelina

RSS 2.0