Plantera till Påsk


13 mars, vårvärme och bara fyra veckor kvar till påsk. Vart tar tiden vägen? Det går fort fort, men visst är det helt underbart med kvittrande fåglar, vårblommor och allt ljusare kvällar.

I dag tänkte vi smyga igång med lite påskinspiration här på Villagebloggen. Ända fram till påsk planerar vi att bjuda på planterings-, pynt- och dukningstips flera gånger i veckan och vi hoppas att det ska kunna ge er inspiration och nya idéer till "påskpysslandet".

Denna vecka blir det enkla planteringtips för vårblommorna inomhus. Vi ska visa lite nya och udda planteringskärl som kanske kan ge idéer till att titta sig omkring en gång extra i butiken och hemma innan du köper eller plockar fram den gamla vanliga krukan. Det finns ju faktiskt mycket annat än just krukor som man kan plantera i.


Foto: Evelina Ahlgren

Här har vi först planterat pärlhyacinter i DROPPE hänglykta. Lyktan är fin både att ställa på bordet och att hänga upp, kanske i fönstret. Dekorerat har vi gjort med några små VAKTELÄGG och lite björkris. Vill du inte ha arrangemanget stående på bordet är det ju fint att sno ihop ett litet björknäste som kan ligga runt pärlyacinterna inne i lyktan. Tillsammans med vakteläggen skapar det känslan av ett litet fågelbo.

På andra bilden har vi använt pärlhyacint, miniugnsformen FEST, några KERAMIKÄGG och lite björkris till vår enkla plantering. FEST miniugnsform är bara ca 16x12 cm stor så dukar man långbord kan det vara fint att göra flera arrangemang och ställa i rad mitt på bordet. Tycker du inte att blått känns så påskigt så hittar du formen även i gult och grönt.

Välkomna att titta in i morgon igen för ännu fler tips!
/Evelina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0