Nu nyöppnar Village Birsta City, Sundsvall.

 
Imorgon fredag nyöppnar Village Birsta City i Sundsvall. På samma plats som tidigare men i ny regi.
Butiken är uppfräschad och fylld med advents- och julnyheter och vi firar öppningen med massor av fina erbjudanden.
 
Kom gärna och besök oss i butiken för att ta dig en titt på alla fina nyheter, ta del av våra erbjudanden och hämta ett exemplar av vår nya julbroschyr.
 
 
Just nu är status i butiken fint på de flesta ställen, lite rörigt runt omkring och full fart på alla medarbetare för att få allt klart till öppningen imorgon.Och klart kommer det att bli, det lovar vi.
 
Varmt Välkommen!
 

Rött och vitt i advent

 
Jag lovade ju lite röd och vit adventsinspiration igår så här kommer den nu.
Svart, grått och naturfärgat i all ära, men rött och vitt känns ändå väldigt juligt, traditionellt och nästan lite tryggt.
Rött ÄR liksom jul på något vis. Så även om jag i år har en väldigt lugn färgskala i mitt julhem så kommer det garanterat att dyka upp någon liten röd grej här och där. Det piggar upp i vintermörkret. :-)
 
 
Två enkla adventsljusstakar i mer traditionell tappning kanske kan vara något? DECOR låda i polystone
har perfekt storlek för fyra blockljus. Här dekorerade med DECOR band och små pepparkaksformar. Lite vit dekorsten eller vanlig mossa kan vara fint att lägga till.
 
SQUARE ljusstake är trevlig att dekorera med JUL PYNT minihängen. Ett annat förslag är pepparkaksformar,  små kottar som man knyter tråd i eller varför inte adventssiffror. Bara fantasin sätter gräns.
 
 
Varför begränsa sig till att bara ha pappersstjärnor i fönstret. Strunta i sladd och lampa och använd den som en fin dekoration inne i rummet istället. Ett annat tips är att leta runt i köksskåpen efter fina kaffekoppar eller muggar. Perfekt att ställa ett blockljus i. Med ett band runt blir det genast julkänsla och med fyra koppar... ja
då har man sig hux flux en adventsljusstake.
 
 
Adventssiffrorna går ju att använda till så mycket mer än bara adventsljusstaken.
Hemma hos oss har alltid barnen fått paketkalender i en eller annan variant. I år har mamman bantat ner konceptet på grund av tidsbrist och att jag bli så innerligt trött på alla 3x24 små pinaler som ligger och skräpar runt i huset efter jul så nu kör vi adventspresenter istället. En present för varje adventssöndag och då passar det ju ypperligt att dekorera med fina siffror, eller hur?!  1, 2, 3, 4... snart är det jul! :-)
 
/Evelina

Adventstid

 
Hur går det med adventsförberedelserna där hemma? Jag har en bekännelse att göra... jag har tjuvstartat...
 
Det är nästan så jag skäms lite när jag skriver det för jag har faktiskt aldrig tjuvstartat innan, såhär mycket iallafall. Redan i helgen som var satte jag upp alla mina stjärnor och min enda fönsterljusstake, köpte hyacinter och tog in en miniminiminigran. Skyldig till adventsbrott? Säkert! men mitt försvar i frågan är:
 
1. Det är så RUSKIGT grått, mörkt och regnigt ute så jag behövde lite ljus för att stå ut ända fram till jul.
2. Advent är så kort i år. Nästan en hel vecka kortare än förra året, så då måste man väl få börja lite i förväg eller??
 
Eländig förrädare eller inte så kändes det iallafall lite mysigt med stjäneglans och hyacintdoft. Det enda jag inte riktigt har kläm på ännu är min adventsljusstake som jag brukar ha på köksbordet. Idéerna är liksom slut... jag har fyra blockljus, siffrorna 1 2 3 4 och typ inget mer, ännu iallafall. För att inspirera mig själv och förhoppningsvis er också har jag rotat lite i vår bildbank och hittat lite adventsljusstaksinspiration. Traditionellt och mer otraditionellt. Det behöver ju inte alltid vara så som det alltid har varit, eller hur.
 
 
Lätt som en plätt. Fyra PATENT glasflaska, fyra kronlljus och en griffelpenna så var den första
adventsljusstaken fixad.
Nummer två heter ADVENT och är gjord av polystone. Här pyntad med lite ormhassel, granris och tallkottar.
 
 
Här har vi dekorerat MUGG ljusstake på två olika sätt. Dels med våra  ADVENTSSIFFROR och dels genom
att skriva på ljusstakarna med griffelpenna.
 
Griffelpenna kan man få tag på tex. på välsorterade bok/pappershandlar. Den går att skriva med på griffelfärg, glas, porslin, plast och målade ytor bland annat. Lätt att torka av med fuktig trasa när man tröttnat på sin dekoration.
 
I  morgon bjuder jag på lite mer traditionell röd/vit adventsinspiration om någon skulle vara sugen på det.
 
/Evelina

Erbjudande vecka 47

 
Ny vecka igen och bara fem ynka veckor kvar till jul. Då gäller det att lägga i snällhetsväxeln så det säkert blir några klappar från tomten i år. ;-)
 
Vi börjar med att ge er ett extra bra pris på söta HJÄRTA ljuslykta denna vecka.
NU endast 19 kr/2-pack (ord. pris 39 kr/2-pack)
 
Passa på att fynda. En perfekt liten present till paketleken på julfesten eller julafton eller varför inte som en liten vardagsuppmuntran till dig själv?! Uppmuntran kan man aldrig få för mycket av!

Det är dåligt med bloggandet nu...

... och det beror på att vi håller på med massor med sådant här... Klipp och klistra, bära och kånka, bygga upp och riva ner, arrangera och fotografera. Dags för fotning av inspirationsbilder med andra ord. Men hav förtröstan. Snart är vi tillbaks med nya idéer och inspiration.


Fira far - lördag

Imorgon smäller det men fortfarande finns det tid att fixa present till käre far om man vill det.
Några sistaminutentips från Village kommer här...
 
 
Ett säkert kort är PAPPA handduk och PAPPA mugg (muggen finns även med svart text)
och ett annat tips är snygga REGNBÅGE vinglas (finns både som röd- och vitvinsglas) och KOKA korkskruv.
 
Massor av andra förslag får du såklart om du besöker någon av våra butiker. Där har personalen ladddat upp med färdiga kit som passar pappor i alla åldrar. Välkommen!

Fira far - fredag

 
Inte vet jag riktigt vilken dag jag var på eller vad min hjärna pysslade med för något i onsdags när jag skrev att det var tre dagar kvar till söndag... för det var det ju uppenbarligen inte. Men idag är det fredag och om man räknar med idag så är det TVÅ dagar kvar innan det är söndag, fredag och lördag. Nu hänger jag nästan med själv också. :-) 
 
Med det utrett så ska ni nu få dagens presenttips till pappa.
 
 
För pappan som ständigt är i farten och alltid vill ha kaffet med sig är supersnygga STHLM-GBG mugg med silikonlock den perfekta presenten. Hade inte pappan i denna familjen redan haft två stycken så hade han garanterat fått en på söndag.
 
I vår miljövänliga serie BAMBU hittar man dessa tuffa muggar som säljs i 4-pack och kaffeburken som passar perfekt till. Burken finns även som teburk om man har en tedrickande far.
 
Trevlig helg!
/Evelina
 
 
 

Fira far

 
På söndag är det då dags igen för alla pappor att bli lite extra omhuldade och uppskattade på FARS DAG.
Visste ni att Far faktiskt har haft sin egen dag i Sverige ända sedan 1931? I början så firades papporna dock i juni istället för som nu i november då seden "importerades" från USA och de hade, och har fortfarande, sitt firande just under juni månad.
 
Under de tre dagar som är kvar fram till söndag ska ni därför få lite presenttips till rare far. Att visa lite extra uppskattning är ju aldrig fel och vi har presenterna. Ja inte slipsar förstås, men myckat annat kul som passar en pappa av idag.
 
 
STHLM-GBG bricka 29x21                                               BASIC förkläde
ESPRESSO kopp och fat i ställning                                BESTICK kökshandduk
ENKEL mjölkkanna                                                            PEPPAR pepparkvarnar
TILL KAFFEÄLSKANDE PAPPAN                                   TILL PAPPAN SOM GILLAR ATT STÖKA I KÖKET

 

NOVEMBERKAMPANJ

 
Hösten har dragit sig tätare inpå och det är ruggigt och mörkt.
Allt ljus som kan uppbringas är välkommet och vi vill därför pigga upp med ett fint erbjudande som kan lysa upp i den grå novembervardagen.
KULIG lykta metallfärgad NU 179 kr (ord. pris 269 kr)
KULIG lykta röd NU 139 kr (ord. pris 199 kr)
 
Passa på att fynda, erbjudandet gäller november månad ut (ej i webshoppen).
(Lokala avvikelser kan förekomma.)

Pumpatider

 
I pumpatider som dessa gör vi på VIllage vårt bästa för att dra vårt strå till stacken i form av de söta ljuslyktorna PUMPA som finns i tre olika färger. Orange, grön och vit. Passar fint på bordet nu i hösttid.
 
 
Räcker det inte med dessa pumpor i dukningen så tycker jag ni ska slå till och även dekorera med små prydnadspumpor som finns att köpa både i blomsteraffär och matbutiker vid den här tiden. Det ger en mysig höstkänsla på bordet. Och skulle inte detta vara nog så prova att fullända pumpatemat med en god soppa gjord på Butternutpumpa. Jättegott! Recept hittar ni i massor på nätet efter lite googlande. Testa, ni kommer inte att ångra er.
 
Så där ja! Då har vi både duknings- och mattemat klart för helgmiddagen på mindre än två minuter.
Mycket tid över till helgvila alltså... en skön sådan önskar jag er alla!
 
/Evelina

RSS 2.0