Lördagsbestyr

 
Hej!
Vad pysslar ni med ute i hus, stugor och lägenheter idag?
 
Imorse vaknade jag till strålande solsken och hade starka funderingar på en utedag men efter att ha snoozat lite så var det helt plötsligt helmulet :-(  Snopet värre...
 
Så det fick bli lite innefix istället och förutom att ta hand om oset som blev efter att en av sönerna i det närmsta förkolnat en pizzabit i micron (vilken stank!) så blev det bland annat lite fix i vardagsrummet där fina ETT kudde fick ta plats i soffhörnet. Denna snygga skapelse landar på Village vilken dag som helst nu tillsammans med några andra godbitar (själv fick jag tag på en provkudde och kunde tjuvstarta lite.)
 
 
En trevlig lördagkväll önskar jag er alla!
 
/Evelina

Ute i sista sekunden?

Lite överrumplad av det faktum att det är Alla hjärtans dag idag? 
Ja, du är nog inte ensam. Dagarna går fort och det är inte alltid man hinner tänka så långt i förväg.
 
Som tur är är vi på Village väl rustade med massor av hjärtliga gåvor och vill du ge din käresta/aste något mer än en stor och varm kram så är du varmt välkommen till oss. 
 
 
Varför inte en söt liten HJÄRTASK för ringa 59 kronor till exempel.
Ge den som den är, lägg i en lyxig chokladpralin eller något som gnistrar och glittrar. ;-)
 
Fler förslag har vår trevliga och hjälpsamma butikspersonal.
Fråga bara så hjälper vi dig gärna att hitta en lämplig present till den du tycker om.
 
Happy Valentines!

En liten gåva till någon du tycker om

 
 
Två små tips på hjärtliga gåvor till någon du tycker om kan väl passa såhär några dagar före dagen med ett stort hjärta framför. Jag vet inte vad du tycker men själv skulle jag bli väldig glad för fina HJÄRTA burk med mitt favoritgodis i till exempel. Eller LOVE poster med ett kärleksbudskap som väl kan få vilket hjärta som helst att slå lite snabbare. :-) Dessa och ännu fler hjärtliga gåvor hittar du i din närmsta Villagebutik såklart. Välkommen!
 

Gör någon glad på alla hjärtans dag

 
 
Februari rusar på och snart är det redan den 14:e. Torsdag den 14:e som i Alla hjärtans dag.
Dagen då vi förväntas göra något alldeles särskilt hjärtligt och rart för dem vi har vårt hjärta närmast.
 
Eller så struntar vi i allt som förväntas av oss och gör något alldeles särskilt hjärtligt och rart bara för att det är så väldigt roligt att göra någon annan glad.
 
Och visst... det är klart du ska göra dina närmsta glada i hjärtat på torsdag men du kanske också ska sträcka dig ut några centimeter längre och hjälpa grannen lite extra eller ge alla du möter på bussen på morgonen ditt varmaste leende. 
 
Vill du vara riktigt wild and crazy så gör du det på onsdag i stället för på torsdag, och kanske på fredag också, och på måndag igen... :-) Livet blir så mycket roligare med lite mer kärlek och omtanke i det, så sprid det allt vad du kan. På Alla hjärtans dag och alla andra dagar.
 
 
 

DIY vecka 6

Hej.
 
Är ni sugna på lite helgpyssel igen?
Omifallatt så kommer här ett ganska så superenkelt men inte desto mindre effektfullt tips och allt det kräver är ett måttband och en ram. Ja, och så något fästmaterial. Som ett häftstift, en häftklammer, lim eller stark dubbelhäftande tejp till exempel.
 
 
Ja ni ser ju själva... det är väl knappt så jag behöver förklara.
Ta helt enkelt en lagom lång bit av måttbandet så att det räcker runt ramen och blir över till en liten "upphängningsögla" där uppe. Fäst ihop ändarna på måttbandet under ramen med häftmaterial av eget val (fäst så att det även sitter fast i ramen) och sedan är det bara att hänga upp skapelsen på väggen.
 
Vill man så kan man ju sätta någon snygg bild i ramen också men faktiskt så är ju inte det alltid nödvändigt heller. Är ramen tillräckligt snygg i sig själv kan den ju vara en prydnad precis som den är. :-)
Lycka till och trevlig helg!
 
/Evelina

Veckans DIY

 
Trött på dina tavlor och annat "väggpynt" där hemma? Då är veckans DIY-tips kanske något för dig?
 
När vi skulle fotografera miljöbilder till vår senaste inspirationsbroschyr ville vi visa upp vår textil på något annorlunda sätt. Vi skaffade oss några broderiramar som i vanliga fall används att spänna tyget i när man broderar (hörs ju ganska tydligt på namnet... ;-)), klippte till några bitar av metervara och spände helt sonika upp dem i ramarna. Även några kökshanddukar med trevligt mönster fick stryka med.
 
Det här är ju ett superenkelt sätt att ta vara på små bitar av snygga tyger som du kanske har liggande hemma. Mixa och matcha och skapa dig en personlig "tavelvägg" på ingen tid alls. Och tröttnar du... ja då går det ju på nolltid att byta ut till en annan färg eller ett annat mönster.
 
Broderiramar hittar du i de flesta välsorterade hobbybutiker eller sybehörsaffärer.
Give it a go och gör helgen lite extra kreativ.
 
 
/Evelina

RSS 2.0