Village trendteman vår/sommar 2012


Inför säsongen 2012 har våra designers Ulrika Elofsson och Therese Sjögren arbetat utifrån olika teman när de skapat vårens- och sommarens kollektion. De har utgått från säsongens generella trender och "kokat ner" dem till fyra olika trendteman som har blivit kollektionens bas. Pure, Dream, Nature och Allmogepop kallar vi Village trendteman för vår/sommar 2012.



PURE
Pure är Village tolkning av det svarta och vita som vi ser mycket av för tillfället. Temat kännetecknas av det svarta och vita, gärna tillsammans med gråtoner eller sandfärger som mjukar upp känslan. Trä får också ta plats i den här stilen, gärna ljust trä eller plywood. Ytor och struktur är viktigt såsom betong och grovstickat, tråd och vajer. Temat ska kännas ganska rått och ge lite industrikänsla.



DREAM
Det här temat står för det romantiska i kollektionen. Färgskalan är mjukt feminin med dämpade pasteller. Känslan ska vara lite lantligt gammaldags med material som vitt trä, zink och plåt, utan att för den skull kännas för gullig. Den tuffare känslan uppnås genom att blanda pastellerna med mörkare toner eller genom att blanda in zink och plåt. Glas är viktigt i den här stilen för att lyfta fram den romantiska känslan och vi skapar gärna vackra stilleben och arrangemang.



NATURE
Här hämtas inspirationen från naturen. Det ska kännas äkta och genuint. Mönsterbilden är ofta mjukt organisk och flera olika gröna toner blandas - gärna tillsammans med neutraler. Även i detta tema är trä och träkänslan viktig. Olika korgprodukter och rustik keramik passar in och bidrar till den genuina känslan.



ALLMOGEPOP
Som namnet antyder kan detta temat beskrivas ungefär som att den svenska allmogetraditionen möter popkulturen. Känslan finns i våra rötter med t.ex Carl och Karin Larsson, ränder och rutor, men den får nytt liv genom att vi låter den möta nutid. Det är hantverkstradition på ett nytt sätt.
Detta är ett färgstarkt tema som andas glädje och personlighet. Att mixa och matcha för att få fram den unika och personliga känlsan är helt rätt.

Kolla in GLÖDIS


Nu i vår har vi två nyheter på ljuslyktefronten som jag skulle vilja presentera lite närmare.

Eller alltså, vi har ju VÄLDIGT MÅNGA nyheter på ljuslyktefronten (som vanligt) men när vi fotade Villagekatalogen i höstas fastnade jag särskilt för de här två. Dock inte i egenskap av ljuslyktor utan använda till något annat. Låter jag kryptisk? Ja kanske lite, men här ska ni få se.




Inför fotograferingen tog vi helt enkelt och inhandlade två små tåliga växter, planterade dem i GLÖDISlyktorna och dekorerade med lite sten. Och som ni ser - växterna lever än!! :-) Trots noll vattning och en ganska mörk och tynande tillvaro i vårt showroom. Det är grymt bra med succulenter och kaktusar, de överlever det mesta.

GLÖDIS går bra att både hänga och ställa, ha ljus i och plantera i... bland annat. Hade den stått tom hemma hos mig kan jag nästan garantera att det efter en inte all för lång stund hade byggts ett litet, litet legolandskap inuti den. Det är nämligen vad som händer på de flesta "tomma ytor" hemma hos undertecknad efter ett tag. Har man tre pojkar så har man liksom. Och varför inte, några droider och ett rymdskepp kanske hade gjort sig riktigt bra i GLÖDIS modell större. You never know until you try. :-)

Village Varberg


Bara några få dagar kvar, sedan slår nyrenoverade Village i Varberg upp portarna igen.
På fredag är det dags för öppningskalas och då är du hjärtligt välkommen!



Just nu är det full fart i butiken och det är som synes inte alltid helt lätt att samsas om
utrymmet när alla vill vara på samma plats samtidigt. ;-)



Andreas piffar för fullt!



Fortfarande en bit kvar inan det är färdigt men snart är ni välkomna in för att titta på den härligt
färgglada vårkollektionen!

Erbjudande vecka 3



Denna vecka kan du köpa TULPAN ljuslykta till extra bra pris på Village.

Den finns i två storlekar och just nu kostar den bara 29 och 49 kronor.
(Ordinarie pris 49 och 69 kronor.)

Du är varmt välkommen till våra butiker för att ta dig en titt!

Formex


Inte är vi många här på hk idag, men vi är i alla fall några tappra själar som håller ställningarna medan resten av arbetskamraterna har åkt till Stockholm för att vandra Formex gångar upp och ner, nu när vårens stora mässa slår upp portarna.



Formex trendtema är denna gång "In the mood" och syftar mot våra fem sinnen.
I vår är det det nämligen det sinnliga som är på tapeten, så som att se, lyssna, känna, lukta och smaka.

När det är turbulent runt omkring i världen vill vi ha stabilitet och kontinuitet.
Hemmet blir en plats där vi samlar, arrangerar och presenterar föremål som väcker minnen och känslor.

Intresset för det andliga och virtuella ökar och även i inredningen ser vi en ökad känsla för det som är sinnligt, taktilt och poetiskt. Det ska vara lätta och luftiga material, sirliga former, transparans och pärlemoskimmer.
Färgskalan går från en bas av sandbeige och grått till lätta smutsade pasteller med kontrast av mörkt grafitgrått.

Säsongens nyckelord är: sinnlighet, lätthet, drömmar och den personliga bubblan.

Villageträff


I onsdags förra veckan hade vi Villageträff här i Horred med representanter från massor av Villagebutiker runt om i Sverige. Jag passade på att fota lite som ni ska få se.

När man ser bilderna nedan kan man ju tro att det enda vi gjorde under dagen var att äta.
(Jag blev helt full i skratt när jag skulle redigera bilderna och såg hur många matbilder det var. Det jag visar här är inte alla kan jag säga... :-)) Riktigt så var inte fallet men oj vilken god mat det var, och med tanke på alla matbilder var jag nog väldigt hungrig när jag började fota. :-)

Det är så kul att få träffa alla goa "Villagemänniskor" och prata med dem öga mot öga . Till Vardags hörs vi mest över telefon så det känns fint att emellanåt få se dem "på riktigt" och ge dem en kram.









Vårens nyheter nu i webshoppen





Nu håller vår webshop som bäst på att uppdateras med vårens härliga nyheter.
Den nya kollektionen är väldigt bred och jag vågar nog lova att där finns något för alla smaker.
Varmt välkommen in och ta dig en titt!!

Nu är den äntligen här...





...Village vår- och sommarkatalog 2012.

Jag vet att ni är många som väntat otåligt, men nu är väntan över och ni är välkomna att ta er en titt på vårens alla nyheter och låta er inspireras. Katalogen hittar du på vår hemsida www.village.se eller så kan du gå direkt dit genom att klicka på katalogen här ovan.

Längtar du efter den "fysiska" katalogen så kan jag berätta att den dyker upp i butik samtidigt som vårkollektionen, dvs. vecka 3-4. Alldeles snart alltså!

Sneakpeak


Snart landar vårkollektionen i Villagebutikerna runt om i Sverige och spänningen är oliiiiidlig.
För att inte väntan ska bli allt för svår så ska ni här få en liten liten sneakpeak på vad som komma skall. :-)





Vecka 4 ungefär landar nyheterna i butik, så lite till får ni tåla er, men snart så...

RSS 2.0