Före och efter


Satt här och rensade lite bland bilderna i datorn då jag dök på en bortglömd mapp som innehöll lite roligheter.
Inga mästerverk till bilder på något vis, snarare lite mörka, brusiga och hastigt avknäppta. Men det roliga är att det är bilder som togs när vi höll på att fota detta års vår- och sommarkatalog. Förebilder helt enkelt.
Och nu med katalogen i hand har jag ju efterbilderna också, så då tänkte jag att det kunde vara lite roligt att jämföra.

Här kommer alltså några osminkade före- och några tillpiffade efterbilder. Håll till godo.


FÖRE                                                                            EFTER

HILDA grön fotade vi vid Apelvikens strand i Varberg en torsdag i november förra året. Fint väder hade vi förvisso och till vår STORA glädje eftersom det dagen innan var ett riktigt eländigt novemberrusk som hade varit fullständigt omöjligt att få till några sommarbilder i. Men iskallt var det minsann och sommarkänslorna var ganska långt borta. :-)



FÖRE                                                                            EFTER

LOVE grön fotades hemma hos Theresia, vår stylist och visual merchandiser. Hon fick ett alldeles nypiffat kök dagen till ära, men härligheten varade tyvärr inte allt för länge. Raskt fotades det och raskt plockades allt ihop och bars iväg. Kvar var bara röran vi lämnade efter oss...



FÖRE                                                                            EFTER

Här ska vi strax fota SLINGRA grön. Vi hade ett fasligt sjå att få gungsoffan att hänga kvar i taket och inte rasa ner när vi började lasta på den kuddar och ljuslyktor. Vad man inte ser på bilden är nämligen att det är åtskilliga meter till taket och inte allt för lätt att ordna en bra upphängningsanordning för den ganska tunga soffan. Två eller tre gånger tror jag den rasade och en ljuslykta gick i kras innan vi fick ordning på härligheten. Roligt att tänka på så här i efterhand, men ganska så svettigt när vi stod där och slet.



FÖRE                                                                            EFTER

Den ljuva bilden av SLINGRA rosa var inte fullt lika ljuv innan miljön var färdigstylad. Men även en blårandig gammal sängbotten går att göra något vackert av och med ett fluffigt duntäcke och massor av kuddar lyckade vi få till en säng så skön att minst två personer somnade i den under de två veckor den stod uppställd i vårt showroom. Det måste man väl ändå räkna som ett ganska gott betyg.

Alla efterbilder fotade av fotograf Jenny Blad.

/Evelina

Kommentarer
Postat av: Sophia

Jättefint! Kul att få till så somriga bilder från en novemberdag.

Har ni någon exakt plan innan ni fotar eller har ni bara med er massa grejer och är kreativa på plats?

2012-03-28 @ 11:06:23
Postat av: Evelina

Hej Sophia.

När det gäller fotografering så är allt planerat väldigt noggrant i förväg. Under fotodagarna är nämligen allt väldigt tidpressat och man ska hinna med så mycket som möjligt på kortast möjliga tid. Sedan kan det ju alltid vara så att yttre omständigheter ställer till det för en, särskilt när man ska fota utomhus, så visst måste man vara anpassningsbar. Ibland får man vara väldigt kreativ på plats men just under fotodagarna så är det mest hard work. Det mesta av den kreativa planeringen är gjord i förväg :-)

2012-03-29 @ 09:04:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0