Jag smyger på Theresia


Idag ska ni få se vad vår visual merchandiser Theresia hade för sig här om dagen. Jag tog nämligen smidiga lilla kameran och smög efter henne, helt obemärkt ;-) en stund när hon skulle bygga och fota skyltförslag till Villagebutikena.



Inte världens ljusstarkaste och skarpa bilder. Det är inte helt lätt att flänga efter denna energiska kvinna och få henne att stå stilla tillräckligt länge för att kunna fånga henne på bild i halvdåligt ljus, men jag tror ni ser ändå. :-)

Här konverserar hon lite med trevlige Martin på vårt lager. Han har stenkoll på var alla prylar och pinaler håller hus, precis som de andra grabbarna på lagret.



I onsdags var det dags att bygga upp miljö för textilen TUVA ljung i studion. Innan det blir dags för fotning så är det mycket plock och fix som ska göras. Planering och skissning av miljön, hämtning av grejer ute på lagret, bygga miljön och så piffa med detaljerna. Inte att förglömma ska det också röjas upp efteråt och det är ju alltid lika kul... Det tar alltså en stund att få till en bild.

Ett roligt jobb har hon, Theresia, men det är minsann inte bara lite piff och puff utan hårt arbete och mycket flängande upp och ner på stegar. Det är tur hon är så himla stark och envis! :-)
Kul att få smygtitta och resultatet av arbetet denna dag får ni kanske se när vi ska presentera Tuva ljung här i bloggen någon gång i oktober. Håll utkik!

Nu har Village öppnat i Piteå


I fredags var det då äntligen dags för Village i Piteå att slå upp portarna.
Det ligger oerhört mycket arbete bakom en nyöppning och Susanne som är franchisetagare slet hårt tillsammans med alla sina duktiga medarbetare och Theresia och Anette från Village HK för att få allting klart till öppningsdagen.

Men vilken succé det blev! Piteborna välkomnade verkligen Village med öppna armar och det är vi såklart jätteglada för.

Här följer lite bilder från butiken under byggveckan. Håll tillgodo! :-)










TUVA och LINN


Nu är det dags att skylta om i Village skyltfönster igen och göra plats för några nya snygga textilmönster.
Kandidaterna denna gång heter inget mindre än TUVA linne och LINN och jag ska presentera dem lite närmare för er i dag.





TUVA, designad av Ulrika Elofsson har en ganska okomplicerad mönsterbild, som gjord för nya spännande färgkombinationer. Just därför hittar du TUVA i inte mindre än fyra olika färgställningar denna säsong.
3 stycken höstiga och 1 juligare variant. TUVA linne som är aktuell just nu har naturfärgad botten och mönster i grönt, vitt och mörkgrått.

I serien TUVA hittar man förutom textilier som gardin, kuddfodral, löpare, metervara och handduk även 2 olika ljuslyktor, en vägglampett och en bordslykta. Dessutom en skål/korg, perfekt för höstäpplena.






LINN är höstens köksmönster. Ett stilrent, grafiskt mönster där vår designer Ulrika fått inspiration från pinnstolen och dess linjespel. Det har tydliga kopplingar till 50-talets skandinaviska design.

LINN finns som gardin, löpare, kuddfodral, handduk och grytlapp och mönstret pryder även fina svensktillverkade brickor och underlägg i trä. Brickan är en riktig favorit hos mig. Perfekt i storlek för tekoppen och mackan till kvällsmyset, eller varför inte till frukostdukningen.

Kampanj vecka 38, IAN skål


Denna vecka kan du hitta fina skålen IAN till riktigt bra pris på Village.
Använd den till lördagsgodiset, sylten, grädden eller varför inte som dekoration på bordet med ett ljus eller en vacker höstblomma i. Det är bara din fantasi som sätter gränserna.



NU: 69 kr
(Ordinarie pris 119 kr)

Välkommen till din Villagebutik!



Tips & trix nummer 1


Tips & trix är en kategori som kommer att återkomma lite då och då. Här kommer vi att visa er vad man kan hitta på för kul med våra Villageprodukter. Nya användningsområden, fina dekorationsidéer, roliga gör om- och gör det själv tips... ja vem vet vad som kommer att dyka upp.



Först ut är vår fina ljuslykta RUTGER. Inget avancerat tips, men visste ni att man faktiskt kan använda RUTGER även som vas?! Det ser kanske inte så ut eftersom den har träbotten men själva glaset har faktiskt en botten det också så det går alldeles utmärkt.

Med några vackra nypongrenar som jag tagit in från vår bakgård blir det en enkel men fin höstdekoration och skulle du tröttna så kan du lätt som en plätt använda RUTGER som ljuslykta imorgon igen. Ombyte förnöjer, eller hur?! :-)

Så här fint blev det i Uppsala


Vecka 34 var en händelserik Village-vecka. På torsdagen slog Village Halmstad upp portarna
(vilket ni redan fått se) och på fredagen var det dags för Uppsalabutiken att visa sin nyuppfräschade
interiör för allmänheten.

På kvällen den 25:e var det VIP-öppning och butiken var proppfull med glada premiärkunder.



Våra butiksbyggare Theresia och Anette jobbade hårt inför öppningen tillsammans
med franchisetagaren Camilla och hennes personal. Detta duktiga team lyckades åstadkomma
en kanonfin butik som verkligen inspirerar. Har ni hunnit ta er en titt än, ni som bor i
Uppsalas närhet? Om inte så rekommenderar jag ett besök på Gamla Torget 5.







Och inte blev det lugnt precis bara för att de här öppningarna var avklarade.
Redan denna vecka nyöppnar Villagebutiken i Tegnérgallerian i Växjö.
De har flyttat så långt som till grannlokalen :-) och öppnar nu på fredag den 16:e
en ny fin butik full med roliga öppningserbjudanden. Välkomna!

Höstens teman på Village


Inför hösten har vi valt att arbeta med fyra olika teman. Raw, Nature, Happy together och Svensk Tradition.

RAW
Här är ytor och struktur viktigt och produkterna ska gärna ha en känsla av patina.
Hårt och mjukt blandas. Färgskalan är relativt dov och lugn.
Olika grå toner är viktiga, gärna tillsammans med mörkare pasteller som t.ex ljung.
Nyckelord: betonggrå, råa ytor, struktur, avskalat, minimalistiskt, industrikänsla, hårt-mjukt, patina.




NATURE
Naturen fortsätter att vara en källa till inspiration.
I denna gruppen är trä i alla varianter viktigt och det som känns extra intressant är det ljusa träet.
Grönt fortsätter att vara en viktig färg och vi ser en rad olika gröna toner som harmonierar fint
ihop med brunskalan i träet.
Nyckelord: naturkänsla, trä, gröntoner.




HAPPY TOGETHER
Lekfullhet, humor och en ofta gränslös mix av färger och mönster.
Det ska kännas personligt och omsorgsfullt men ändå lite slarvigt hopkomponerat och gärna
ge en känsla av återbruk. Material och effekter blandas. Det finns inget som är rätt eller fel
när det gäller färger och mönster. Lapptäcket i olika former är viktigt.
Nyckelord: humor, lekfullhet, personligt, gränsöverskridande, lapptäcke.




SVENSK TRADITION
Ett tema där våra svenska rötter och traditioner står i fokus.
Inspirationen hämtas i gamla allmogemönster och hemslöjdsprodukter men tolkas på ett nytt,
modernt sätt där tradition möter nutid.
Olika träslag bildar basen tillsammans med en återhållsam färgskala i svarta, gråa och neutrala toner.
Rött, blått och grönt används som accenter.
Nyckelord: tillbaka till rötterna, modern allmoge, pinnstolar, hemslöjd på nytt sätt.




/Ulrika och Therese

Höstens trender




Här är våra två snygga och mycket talangfulla designers Therese och Ulrika vid entréutställningen på Formex här om dagen. Denna veckan kommer ni att få läsa vad dessa två damer har för tankar om höstens trender i allmänhet och vilka teman de byggt vår höstkollektion på. Spännande tycker jag.

Idag börjar vi med höstens trender. Håll till godo.





HÖST 2011

Generellt för hösten gäller att det är viktigt med det personliga uttrycket. Det är stort fokus på gör-det-själv och att pyssla och handarbeta känns återigen helt rätt. Som vanligt lever flera olika stilar parallellt med varandra och inget är rätt eller fel. Man blandar och mixar som man själv vill. Både inom och mellan stilar, men även olika mönster med varandra. Det personliga uttrycket är viktigt.

Naturen är som vanligt en känsla till inspiration och trä i alla former och färger är viktigt. Framför allt det ljusa träet känns aktuellt. Vi månar om vårt skandinaviska arv och flera produkter hämtar inspiration från allmoge och gammalt hantverk.

Industritrenden fortsätter och plåt i olika produkter är helrätt. Produkterna får gärna ha en känsla av patina. Färgskalan sträcker sig från senap och petrol via grön- och naturtoner till grått och dova pasteller. Vitt och svart finns fortfarande med som en bas.

/Ulrika och Therese

Formex





Idag är manfallet stort här på HK. 5 tappra personer är på plats, resten har tagit sitt pick och pack och dragit till Stockholm. Det är ju nämligen dags för Formex att slå upp portarna till höstens mässa idag.

Temat denna gång är "Cosy minimalism". Det hämtar influenser från det enkla och naturnära i nordisk och japansk design och arkitektur. Det ska vara varmt, bekvämt och trivsamt.

Naturmaterial såsom läder, lin, ull, terakotta och trärena ytor ligger i tiden och basen ska vara elegant, stram och minimalistisk med en maskulin känsla. Det hela mjukas upp med grovstickat, strukturerad textil och lager på lager och skapar tillsammans en känsla av värme, harmoni och balans.

Det låter väl fint det! Mycket nöje alla ni som har vägarna dit. Jag är säker på att ni kommer att få se mycket  inspirerande och snyggt och kommer därifrån fulla av nya roliga idéer.

RSS 2.0