Pippi på fåglar


Här på Västkusten skiner solen idag, det luktar vår och fåglarna kvittrar för fullt. Alldeles, alldeles underbart efter mörker, kyla och rusk som ni kanske förstår!

Det är inte bara utomhus som fåglarna går mot sin högsäsong. Inne på Village har vi verkligen pippi på fåglar nu i vår. När jag sitter här och bläddrar i säsongens katalog så dyker det upp fåglar på var och varannan sida.

Små fåglar, stora fåglar, hårda fåglar, mjuka fåglar, fåglar i trä, glasfåglar, fåglar i metall, fåglar i plåt, fåglar på pinne och hängande fåglar, fåglar att ha inne och fåglar som man kan ha ute...

Ja ni hör ju. Jag kunde ha fortsatt en bra stund till, men ska bespara er det nöjet. :-) Istället är ni välkomna in till närmsta Villagebutik för att själva ta er en titt och här nedan får ni ett litet smakprov.

/Evelina

HÖNABIRDSUGGLA




Grönt är skönt

Här i västsverige börjar våren skymta så smått. Gräsmattan tittar fram under snön, de första snödropparna har vågat sig upp ur jorden och kaprifolens knoppar visar färg.

Då passar vi också på att svida om i Village skyltfönster till två textilmönster i härligt spirande grönt.



POPPY grön känns riktigt härligt vårkrispig och är ursnygg mot en bas av svart och vitt, kombinerad med detaljer i grönt och turkost. Det ger precis den glada färgkick som man behöver nu efter en vinterns alla grådagar.
Gillar man POPPY hittar man den både som gardin, löpare och kuddfodral.



SLINGRA ger en lugnare, mer naturnära känsla med sin naturfärgade bas men piggar ändå upp med ett mönster i flera olika gröna toner och vitt. Gillar man naturtrenden som är stor just nu så passar SLINGRA perfekt. Textilen är väldigt fin att kombinera med korg, rotting och ljust trä och ger ett ljust och fräscht men ändå ombonat intryck.

SlINGRA finns som metervara, gardin, löpare och kuddfodral. Dessutom kan man hitta mönstret på tre små fina ljuslyktor på fot i vårens kollektion.

/Evelina

Erbjudande vecka 8



Just som fåglarna så smått börjar vårkvittra utanför fönstret har vi ett fint erbjudande på de här söta små minifåglarna.

Den här veckan får du köpa dem för 15 kr/st (ordinarie pris 29 kr/st.)

Supergulliga att sätta i ett vårris eller i vårbuketten, eller kanske som en extra liten dekoration på födelsedagspresenten.

Välkommen in på Village och ta dig en titt!

Vårfavoriter


Här kommer några insidertips om favoriter ur vårens Villagekollektion.
Jag har frågat runt lite på kontoret för att kunna tipsa er och här är resultatet.

LÖK skålRESONATE stolBUBBLA glasfågelHILDA metervaraTOM, ÅBO, STÅLLOVE fat


EVA's favorit är LÖK skål. Retrokänslan och den användbara storleken tilltalar och fick henne på fall.

SOFIE gillar bäst vår nya fina stol med det tjusiga namnet RESONATE.

ANETTE tycker att BUBBLA glasfåglar är sötast av alla vårens fåglar. Kvittrar kanske inte så högt men är desto vackrare att titta på. :-)

Färgstarka MAGDALENA gillar så klart härligt, färgsprakande, gula HILDA metervara.

LINN CAMILLA satsar på två gamla godingar och en nykomling. Hennes favoriter är TOM metallskåp, ÅBO hallbänk och STÅL korg.

Sist ut för denna gång är LOVE fat som får representera THERESIA´s typ tio val. Tio favoriter blir ju ett helt eget inlägg så idag fick hon faktiskt nöja sig med en så det blev snyggt och symmetriskt med sex bilder.

Själv lider jag ju som vanligt av svår beslutsångest och tycker det är mycket lättare att tvinga andra att välja EN favorit än att behöva göra det själv. Mina 20 godbitar får vi ta en annan dag. ;-)

/Evelina

Happy Valentine




Ta hand om varandra och säg något fint till någon du möter idag!

Här hjärtar vi alldeles särskilt Andreas idag, som gjort morotskaka till förmiddagsfikat.
Den killen vet hur man samlar pluspoäng han. ;-)

Duka till Alla Hjärtan 3


Sist ut bland dukningtipsen är en fikadukning med vår TULIPserie. I den finns det både matchande duk och servett/brödduk. Kakorna serveras i HJÄRT skål (som även är toppen till desserten efter allahjärtansmiddagen) och vill man ha påfyllning så hämtar man den i LYCKA glasburk.



Ett stort fång krispiga tulpaner mitt på bordet blir pricken över i till den här dukningen. Visst är det underbart med alla vackra tulpaner som finns att köpa just nu. Den ena sorten är finare än den andra. Man får passa på att unna sig medan de finns att köpa, säsongen är ju så kort. I alla fall är det mitt argument för inköp av en ny tulpanbukett varje fredag efter veckostädet ;-). Det är vardagslyx för mig.

Trevlig helg!
/Evelina

Duka till Alla Hjärtan 2


I dag har vi dukat på SLINGRA löpare, med en vit PLAIN tallrik underst och TOBY underlägg av skiffersten som mellantallrik. På toppen har vi ställt en liten glaskupa. Här ligger det en liten kvist med en blomma i glaskupan men en lysande idé är väl att servera förrätten så här tjusigt "under lock". Skifferstenen går utmärkt att skriva på med vanlig tavelkrita så den har vi även använt som placeringskort.



"Rosetten" under glaskupan är i själva verket två pappersremsor av vanligt kopieringspapper i A3 storlek.
Den understa är klippt som ett v i ändarna och den översta är en lika lång remsa som är vikt dubbel in mot mitten och helt enkelt lagd under glaskupan så det blir en "bubbla" på varje sida.

Hm... ja det där var inte det lättaste att förklara, men desto lättare att göra, det kan jag lova, och vill man inte använda sig av papper så är det ju lika snyggt, om inte snyggare, att prova med riktigt breda sidenband istället.
Lycka till med dukandet!

/Evelina

Duka till Alla Hjärtan 1


Bara knappt en vecka kvar till Alla Hjärtans Dag. Brukar ni fira?
Själv är jag väl ingen överdriven fantast precis men lite mys och pys, god mat och några extra
vänliga ord till familj, vänner, eller varför inte personen som sitter bredvid dig på bussen, tycker jag nog
att man kan kosta på sig.

Som lite extra krydda till allahjärtansmiddagen har vi knåpat ihop några fina dukningstips i veckan.
Man kanske inte direkt sätter sig och klipper pappersgirlanger till onsdagsmiddagen med korvstroganoff och
pasta men visst är det kul att bemöda sig lite extra med detaljerna när man vill fira. Det gör så mycket för helhetsintrycket.



Här har vi dukat med porslin ur vår ORIENTserie. I muggen står en liten snödroppeplanta och så har vi använt PIPPI figur som placeringskort. Namnet har vi skrivit med permanent tuschpenna.
I bakgrunden hänger hjärtgirlanger gjorda av papperssnöre och tidningspapper som är skuret i rektanglar, vikt på mitten över snöret och ihoplimmat. Hjärtana är ritade lite tunt med blyertspenna på frihand och utskurna med skalpell. Ett snabbt och enkelt, men effektfullt pyssel.

Håll utkik även imorgon, för då kommer dukningstips nummer 2.

Erbjudande vecka 6




Den här veckan har vi på Village ett finfint erbjudande på BULLIG lykta i klarglas.
Nu kan du köpa den här fina ljuslyktan för endast 49 kr. (Ordinarie pris 89 kr.)

Varmt Välkommen!

Det bubblar i Villagegrytan


Just nu händer det mycket bakom kulisserna på Village ska ni veta.

I skrivandets stund pågår det renoveringar och fix på Village både i Karlskrona, Lund och Åkersberga och snart, alldeles snart är det dags för nyöppning av tre fräscha butiker fyllda med vårens färgsprakande kollektion.

Håll ögonen öppna!



RSS 2.0