Rött och vitt i advent

 
Jag lovade ju lite röd och vit adventsinspiration igår så här kommer den nu.
Svart, grått och naturfärgat i all ära, men rött och vitt känns ändå väldigt juligt, traditionellt och nästan lite tryggt.
Rött ÄR liksom jul på något vis. Så även om jag i år har en väldigt lugn färgskala i mitt julhem så kommer det garanterat att dyka upp någon liten röd grej här och där. Det piggar upp i vintermörkret. :-)
 
 
Två enkla adventsljusstakar i mer traditionell tappning kanske kan vara något? DECOR låda i polystone
har perfekt storlek för fyra blockljus. Här dekorerade med DECOR band och små pepparkaksformar. Lite vit dekorsten eller vanlig mossa kan vara fint att lägga till.
 
SQUARE ljusstake är trevlig att dekorera med JUL PYNT minihängen. Ett annat förslag är pepparkaksformar,  små kottar som man knyter tråd i eller varför inte adventssiffror. Bara fantasin sätter gräns.
 
 
Varför begränsa sig till att bara ha pappersstjärnor i fönstret. Strunta i sladd och lampa och använd den som en fin dekoration inne i rummet istället. Ett annat tips är att leta runt i köksskåpen efter fina kaffekoppar eller muggar. Perfekt att ställa ett blockljus i. Med ett band runt blir det genast julkänsla och med fyra koppar... ja
då har man sig hux flux en adventsljusstake.
 
 
Adventssiffrorna går ju att använda till så mycket mer än bara adventsljusstaken.
Hemma hos oss har alltid barnen fått paketkalender i en eller annan variant. I år har mamman bantat ner konceptet på grund av tidsbrist och att jag bli så innerligt trött på alla 3x24 små pinaler som ligger och skräpar runt i huset efter jul så nu kör vi adventspresenter istället. En present för varje adventssöndag och då passar det ju ypperligt att dekorera med fina siffror, eller hur?!  1, 2, 3, 4... snart är det jul! :-)
 
/Evelina

Kommentarer
Postat av: Erika

Vi har inte fönster att hänga upp stjärnor i längre men att samla all jag har på en byrå hade ju varit jätte mysigt. Tack för tipset!

2012-11-30 @ 20:22:34
URL: http://ikakansjalv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0