Village trendteman vår/sommar 2012


Inför säsongen 2012 har våra designers Ulrika Elofsson och Therese Sjögren arbetat utifrån olika teman när de skapat vårens- och sommarens kollektion. De har utgått från säsongens generella trender och "kokat ner" dem till fyra olika trendteman som har blivit kollektionens bas. Pure, Dream, Nature och Allmogepop kallar vi Village trendteman för vår/sommar 2012.



PURE
Pure är Village tolkning av det svarta och vita som vi ser mycket av för tillfället. Temat kännetecknas av det svarta och vita, gärna tillsammans med gråtoner eller sandfärger som mjukar upp känslan. Trä får också ta plats i den här stilen, gärna ljust trä eller plywood. Ytor och struktur är viktigt såsom betong och grovstickat, tråd och vajer. Temat ska kännas ganska rått och ge lite industrikänsla.



DREAM
Det här temat står för det romantiska i kollektionen. Färgskalan är mjukt feminin med dämpade pasteller. Känslan ska vara lite lantligt gammaldags med material som vitt trä, zink och plåt, utan att för den skull kännas för gullig. Den tuffare känslan uppnås genom att blanda pastellerna med mörkare toner eller genom att blanda in zink och plåt. Glas är viktigt i den här stilen för att lyfta fram den romantiska känslan och vi skapar gärna vackra stilleben och arrangemang.



NATURE
Här hämtas inspirationen från naturen. Det ska kännas äkta och genuint. Mönsterbilden är ofta mjukt organisk och flera olika gröna toner blandas - gärna tillsammans med neutraler. Även i detta tema är trä och träkänslan viktig. Olika korgprodukter och rustik keramik passar in och bidrar till den genuina känslan.



ALLMOGEPOP
Som namnet antyder kan detta temat beskrivas ungefär som att den svenska allmogetraditionen möter popkulturen. Känslan finns i våra rötter med t.ex Carl och Karin Larsson, ränder och rutor, men den får nytt liv genom att vi låter den möta nutid. Det är hantverkstradition på ett nytt sätt.
Detta är ett färgstarkt tema som andas glädje och personlighet. Att mixa och matcha för att få fram den unika och personliga känlsan är helt rätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0