Höstens trender




Här är våra två snygga och mycket talangfulla designers Therese och Ulrika vid entréutställningen på Formex här om dagen. Denna veckan kommer ni att få läsa vad dessa två damer har för tankar om höstens trender i allmänhet och vilka teman de byggt vår höstkollektion på. Spännande tycker jag.

Idag börjar vi med höstens trender. Håll till godo.





HÖST 2011

Generellt för hösten gäller att det är viktigt med det personliga uttrycket. Det är stort fokus på gör-det-själv och att pyssla och handarbeta känns återigen helt rätt. Som vanligt lever flera olika stilar parallellt med varandra och inget är rätt eller fel. Man blandar och mixar som man själv vill. Både inom och mellan stilar, men även olika mönster med varandra. Det personliga uttrycket är viktigt.

Naturen är som vanligt en känsla till inspiration och trä i alla former och färger är viktigt. Framför allt det ljusa träet känns aktuellt. Vi månar om vårt skandinaviska arv och flera produkter hämtar inspiration från allmoge och gammalt hantverk.

Industritrenden fortsätter och plåt i olika produkter är helrätt. Produkterna får gärna ha en känsla av patina. Färgskalan sträcker sig från senap och petrol via grön- och naturtoner till grått och dova pasteller. Vitt och svart finns fortfarande med som en bas.

/Ulrika och Therese

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0