Våffeldags

 
Nu så är den här igen... våffeldagen alltså, och vi får utan något som helst dålig samvete frossa ohämmat i dessa godbitar dagen till ära. ;-) För står det att det är våffeldagen så måste man väl äta eller hur...?
 
Det tror iallafall jag så ikväll ska jag överraska övriga familjemedlemmar med ett stort lass av de allra godaste frasvåfflorna. Och för att vara lite extra snäll när det är måndag och sol och snart påsk så ska ni också få receptet.
Prova, ni kommer inte att ångra er.
 
 
SUPERFRASIGA FRASVÅFFLOR  ca 8 st.
 
3½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl mjölk
2½ dl kolsyrat vatten
100 g smör
 
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och vispa med elvisp ihop med mjölken och smöret till en slät smet.
Tillsätt  kolsyrat vatten och fortsätt vispa tills allt blandat sig ordentligt.
Låt vila i minst 20 minuter och grädda sedan tills våfflorna är gyllene i färgen.
Ät genast medan de är riktigt frasiga med sylt eller bär och en rejäl klick vispad grädde eller gör som ovan och lägg ihop till en våffeltårta med bär och grädde mellan lagren.
 
Passar perfekt på snygga FIKA glasfat som ni så klart hittar på Village. ;-)
Smaklig spis!
 
/Evelina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0