Planteringsdags


April har ju varit alldeles eländigt kylig, i alla fall här i Västsverige och man har inte alls varit så vidare värst sugen på någon större mängd trädgårdsarbete. Men nu när det äntligen börjar bli lite varmare så kliar det i fingrarna att komma igång att påta och plantera.

Tills det blir tillräckligt varmt i jorden för att så någonting ute så kan man ju alltid passa på att greja lite inomhus.
Här kommer två tips som passar bra till små plantor och sticklingar. För visst är det roligt om det ser snyggt ut när man grejar också. :-)



Här har vi gjort en liten kruka av tidningspapper som vi har ställt i vår GLASKUPA med fat.
Det blir varmt och skönt för den lilla växten, men glöm för all del inte att lufta och vattna
annars kan det ta en ände med förskräckelse och döda små sticklingar.
För instruktioner om hur man gör krukor av tidningspapper sök på "krukor av tidningspapper"
på youtube så kommer det upp flera olika filmer som visar hur man gör. Det är lätt som en plätt.



Här har vi varit i återvinningstagen och använt en PET-flaska eller i alla fall delar av en PET-flaska som ett litet drivhus. Vi klippte helt sonika av PET-flaskan där vi tyckte det passade (det var en liten ingröpning på flaskan precis där vi tog av den i lagom höjd) och placerade den över sticklingen i en ERA polystonekruka. Där passade den som en smäck kan jag säga. Det fiffiga med denna variant är ju hålet längst upp på flaskan som ger syre och frisk luft till plantan. Både billigt och snyggt, kan det bli bättre? ;-)

/Evelina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0