Duka till påsk


Redan påskvecka och kanske dags att börja tänka lite på hur dukningen ska se ut till påskmiddagen.
Denna veckan ska vi bjuda på några dukningstips som vi hoppas att ni ska bli inspirerade av för att sedan kunna skapa er egen dukning. Det bästa med inspiration är när man kan hitta lite här och lite där och snappa upp något annat på ytterligare ett ställe. Sedan kan man baka ihop alla intryck och ut kommer något alldeles eget.
I dag börjar vi med inspiration i  gult...



Här har vi gjort en liten enkel dukningdekoration av DOT glasägg som vi virat lite papperssnöre
omkring med ett PÅSK plåtord. Vill man ha bordsplacering passar det ju ypperligt att i stället
knyta fast en liten namntag i snöret så hittar alla sin plats lekande lätt.



DECO äggvärmare i form av påskharar funkar också fint i dukningen. Här kan man slå två flugor i en smäll och både hålla ägget varmt och visa gästen till sin plats. Vi har märkt varje hare med en dymoremsa med namn men man skulle också kunna tänka sig att ge haren en liten namntag som man knyter med snöre kring "halsen".



Sist ut för idag är en kuvertdekoration av RETRO glasunderlägg, papperssnöre och ett PORSLINSÄGG. Lite snöre runt tallrikarna och underlägg med ägg på toppen. Ägget har vi fäst med en liten dutt häftmassa så det ska stå stadigt. Kompletterar man sedan med en snygg servett i matchande färg mellan tallrikarna så får man en lite mjukare känsla på det hela.

I morgon dukar vi frukostdukning i härligt blått och grönt. Missa inte det!

/Evelina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0